Blog
Hай-популярните тенденции в интериорните врати за модерни домове.

Hай-популярните тенденции в интериорните врати за модерни домове.

В България, където традицията и модерното се преплитат в един уникален танц, тенденциите в интериорните врати съчетават функционалност, естетика и практичност. Давайте да се впуснем в света на модерния дом и последните тенденции в интериорните врати.

Всеки дом има своя собствена история и душа. В съответствие с този принцип, българските семейства все повече избират персонализирани интериорни врати – фрезовани, плъзгаци се двукрилни или врати с цветове, съчетаващи се с общия дизайн на жилището.

Прочетете първо тази статия, ако се чудите какви интериорни врати да изберете за дома си.

Класическото – плътни или остъклени интериорни врати

Класическите врати, били те плътни или остъклени, излъчват вечна елегантност и стил, които ги правят подходящи за всяко пространство. В последните години, в модерните български домове, наблюдаваме увеличаваща се популярност на минимализма като стил. Класическите интериорни врати, отразяващи този стил, се отличават с чисти линии и изчистени форми.

Предпочитаният материал при изработката на интериорните врати VarioDor е HDF, което ги прави по-здрави и устойчиви на неблагоприятни условия. Вътрешността им също е от плътен HDF – материал, произведен от естествени дървесни частици чрез сухо горещо пресоване. Изборът на естествени материали като стъкло, добавен към дизайна на интериорната врата, придава топлина на атмосферата и същевременно подчертава изчистената елегантност на интериора.

Плътните класически врати предлагат чувство за неприкосновена интимност и уединение. Със своята масивност и плътна конструкция, те са идеални за стаи, където се търси тиха обстановка. Остъклените интериорни врати се използват често в стаи, които ценят светлината и визуалния контакт между различните части на дома.

Двукрилните врати – невероятна гъвкавост

Независимо дали вашият дом е наситен с класически елементи, разцъфтял в съвременен дизайн или отдава предпочитание на ексцентрични детайли, двукрилните врати предлагат невероятна гъвкавост и лесна адаптация. 

Едно от големите предимства на двукрилните врати е, че те предоставят по-широк отвор, когато са отворени. Това не само прави входа по-просторен, но и улеснява движението и комуникацията между различните стаи. В съчетание с отворения дизайн, те създават усещане за по-голямо пространство в дома.  Те могат да бъдат перфектното допълнение към всяко пространство, без значение от декоративните решения в него.

Защо да изберете плъзгащи се интериорни врати ?

Те трансформират начина, по който пространствата се използват и възприемат. Тази тенденция не просто е функционален елемент, но и символ на съвременната гъвкавост и иновации в дизайна на интериора.

Плъзгащите се врати са отличителни с това, че не изискват допълнително пространство за отваряне и затваряне. Те се плъзгат паралелно със стената, което прави възможно използването на пространството максимално ефективно. В българските домове, където пространството често е предизвикателство, този дизайнерски елемент е особено ценен и често се вграждат като преграда между стаи, гардеробни врати. Перфектни за малък апартамент, в който ще спестите няколко сантиметра пространство за друга полезна вещ за дома.

Комбинирани врати за баня

Вратите ВАРИОДОР представят интелигентно и стилно решение за банята, като предлагат комбинирани врати с алуминиево покритие отвътре и MDF панел отвън. Този изключителен дизайн представлява отлична алтернатива за банята, където влажността и температурните промени са често срещани. Алуминиевото покритие не само допринася за модерния външен вид, но и осигурява издръжливост и устойчивост на влага и корозия, което го прави идеален за използване в банята и други влажни помещения в дома.

Добавянето на огледало към вътрешната страна на комбинираната врата създава ефект, който не само подчертава стила, но и преобразява пространството. Този супер ефект е особено ценен в помещения, където липсата на естествена светлина може да създаде впечатление за по-тясно и тъмно пространство. В банята, където светлината играе ключова роля, вратите с огледала създават чувство за по-голяма пространственост и светлина.

Огледалата в банята не само внасят стил, но и служат като практичен елемент. Те предоставят възможност за по-добро осветление при гримиране или грижи за външния вид. Този функционален аспект ги прави не просто декоративен елемент, а също и интелигентно решение за банята.