Имоти
7 знака показващи, че сте открили желания дом

7 знака показващи, че сте открили желания дом

Може да посетите десетки жилища в процеса на търсене на дом. Този процес е начин да намерите къщата, която да отговаря на вашите критерии, очаквания и най-важното на вашите мечти. И ще дойде моментът, в който след всички тези търсения и очаквания ще сте намерили желания дом, грабнал сърцето ви. Но как да разберете и да се убедите, че сте намерили наистина правилния имот, удовлетворяващ всички ваши нужди и интереси.

Ето и 7-те знака, които според нас ще ви подскажат, че сте на прав път при избора на собственото жилище.

1. Правилният дом ще ви обгърне

Жилището, което харесвате веднага щом влезете в него ще ви прегърне с топлото си и комфортно излъчване. Ще се чувствате уютно както като у дома. Ако отговорът ви на въпроси като: „Това жилище кани ли ви да го обиколите и да го опознаете?; Чувствате ли се добре в него?“, е „ДА“ знайте, че сте на правилното място.

2. Харесвате го въпреки несъвършенствата му

Докато обикаляте, брокерът който ви развежда може да изтъкне и да предупреди за недостатъците на жилището. Но ако толкова сте харесали имота, можете да пренебрегнете тези недостатъци или да помислите, че това са разрешими проблеми.

3. Започвате мислено да го декорирате

Правилният дом запленява моментално и ви кара да се чувствате като в свои води. Автоматично започвате да планирате неговото обзавеждане. Още с навлизането в жилището, ако започнете да мислите къде и как да разположите мебелите си, да правите планове за кухнята или да определяте цветовете на стените, това може да се окаже домът точно за вас!

4. Оправдава очакванията ви

В подходящият за вас дом трябва да има точно толкова място и помещения, колкото са ви необходими. Трябва да разполага с броя на стаите и пространството, от което се нуждаете.Това е важно за вас! Ако очакванията са за многостаен апартамент една гарсониера не би ви свършила работанали?


5.  Не желаете да разглеждате други имоти

Когато намерите правилния дом, който отговаря на вашите мечти и очаквания, спирате да търсите и да оглеждате други имоти. Задрасквате от списъка си дори и тези, които са имали шанс да бъдат избрани, защото вече не са ви интересни.


6. Не търсите мнението на друг

Нормално е, когато изпаднете пред дилема при търсене на дом, да се двоумите и да споделяте това със семейството или приятелите. Искате тяхното мнение, за да избегнете вземането на погрешно решение. Но когато намерите идеалния дом не се нуждаете от съветите и коментарите на никого, защото вече знаете и сте убедени, че това е мечтаният дом и че точно него искате.


7. Умът и сърцето ви казват да купите това жилище

Когато харесате един имот и си кажете „това е домът, който искам!“, умът и сърцето едновременно ви повтарят да го купите. Това чувство е като влюбването в някого. Мислиш постоянно за него. Всеки път си представяш как го декорираш и истински се надяваш безпроблемно да приключи сделката с покупката на имота.