Blog
Какво е хидрофобиран плат DUCK? Къде и как се използва?

Какво е хидрофобиран плат DUCK? Къде и как се използва?

Платовете от серия Duck се произвеждат като смес от памук и полиестер. Хидрофобният плат Duck е съставен от 65% памук и 35% полиестер. По-високият процент на памука в съдържанието му го прави по-качествен и изпъква с удобството при употреба. Тези платове са идеални за домашен текстил, тъй като не представляват риск за човешкото здраве, устойчиви са на вода и петна, лесни за почистване (могат да се перат в пералнята), издръжливи и здрави. Те също така имат отлична въздухопропускливост и впечатляващи цветове и десени. След изпиране бързо изсъхват, което ги прави предпочитан избор за области в дома, които изискват често почистване.

Къде се използва хидрофобиран плат DUCK?

Уникалният хидрофобен Duck плат, отблъскващ вода и не задържащ петна, предлага многофункционални приложения. Тези изключителни свойства го правят предпочитан избор сред дамите и играят важна роля в домашния текстил, като същевременно разполагат с широк спектър на приложение. Платовете, известни като Duck, се използват за обзавеждане на дома, включително като тежки завеси, покривки за маси, дамаски и облицовка на дивани и столове, табли за легла, декоративни възглавници или аксесоари като дамски чанти например. Този универсален плат предоставя възможности за разнообразни творчески проекти и придава функционален и елегантен вид на дома. 

Често виждаме тези тъкани с красиви флорални шарки или геометрични шарки върху диваните или фонови завеси в декорациите на дома. Широко предпочитан в последните години и за възглавници на дивани и столове.

Предимствата на хидрофобираните платове DUCK, защо да ги изберете?

Платовете DUCK с хидрофобно покритие предпазват от задържане на петна и течности, като същевременно са лесни за поддръжка.

Duck платът, за разлика от обичайния поплинов плат, използван например за чаршафи или калъфки за възглавници, привлича вниманието със своята по-плътна и устойчива на петна структура. Тези платове са подходящи за цялостно преобразяване на интериора и създаване на интересни екстериорни решения.

Хидрофобните платове предоставят множество полезни свойства, като предпазване от мокрене и разваляне, тъй като не позволяват на вода да проникне в материята. Освен това, те предпазват и от други видове замърсявания, включително мазнини, прах или замърсявания от околната среда. Платовете с хидрофобно покритие се предлагат в голямо разнообразие от десени, включително геометрични и флорални мотиви. Те са практични за почистване и могат да се перат в пералнята, като същевременно се отличават със здрава и издръжлива структура. С цени, достъпни за широк кръг от потребители, тези платове с хидрофобно покритие предлагат мултифункционално приложение и са идеални за различни стилове и нужди. В нашия онлайн магазин perdeta.net ще намерите голямо разнообразие от хирофобирани платове Duck за дамаски, покривки и завеси.