Интериор
Как да изберем пердета за стаята на децата?

Как да изберем пердета за стаята на децата?

Изборът на пердета зависи главно от това дали става въпрос за новородени, малки деца или за по-възрастни деца.

Детската стая в един дом е онова кътче предназначено само за вашите деца, където те прекарват по-голяма част от времето си в писане на домашни, игри и забавления. За да превърнете това пространство в тяхното любимо и уютно местенце помислете за техните интереси при декорирането. Пердетата са онзи елемент от цялостния дизайн, допълващ веселата атмосфера в стаята им ,за да е приятно и през деня и вечерта.

Изборът на пердета зависи главно от това дали става въпрос за новородени, малки деца или за по-възрастни деца. Също и от това, дали стаята е за момиче или момче. Материята – важна особеност, която не е за пренебрегване, преди покупката.

При дизайн на бебешки стаи може да експериментирате с цветовете и моделите, в които ще са пердетата и завесите. Всичко зависи изцяло от вашия вкус и усет за съчетание на нюанси и стил. Препоръчително е за новородени и много малки деца, избраната цветова гама да е в по-топли и нежни тонове, изчистени текстури придаващи спокойствие. По-тънките и леки завеси в светли нюанси ще пропускат повече слънчева светлина и ще накарат стаята да изглежда жизнена и комфортна за бебетата. Може да предпочетете и по-тъмни завеси, ако пък прекалено ярката стая пречи на бебето ви да поспи спокойно за по-дълго време.

При избора на пердета за украсяване на детската стая, особено внимателно трябва да се подбира материалът, от който са изработени. Сполучлив избор са материите с високо качество, екологично чисти, лесни за почистване и поддръжка. Платове, които лесно се измиват, запазват оригиналната си форма за дълго време и се уверете, че няма да създават здравословни проблеми на децата.

Дължината на завесите в ранните месеци на децата не е проблем, но когато те растат и почват да се раздвижват повече и се научат да ходят, дългите пердета и всякакви свободно висящи въжета, вериги стават опасни. За да осигурите тяхната безопасност изборът ви трябва да е в полза на по-къси декоративни пердета и леки и свежи завеси. По-големите деца, които вече лека полека са почнали да показват характер и предпочитания, при декориране на тяхното лично пространство се съобразете с интереси им. Разговаряйте с тях, попитайте ги какво би им харесало, предпочитания за цвят, за шарки и десени. Момичетата обикновено харесват мотиви на приказните русалки, барбита, котенца и завеси предимно в розови и светли нюанси. В така обзаведена и украсена стая малките Ви момиченца се чувстват като истински приказни принцеси. За момчетата предпочитаните цветове за завеси са в тоновете на синьото, зеленото и по-смели, тъмни тонове. Съобразяването с техните желания ще ви улесни, ако той харесва спорта, може завесите, които ще купувате да са с апликации на футболни звезди, смели рицари и принцове. Много търсените завеси за момчета са с мотиви на герои от детски приключенски филми, апликации на коли и кораби.

Популярни днес са детските флуоресцентните завеси и панел завеси тип японска стена, украсени със звезди и планети, светещи през нощта. Те ще ги накарат да се пренасят в загадъчния фантастичен свят на вселената.

Има много и най-различни модели и цветове завеси и пердета подходящи за стаите на деца – момчета и момичета. Посетете нашия онлайн магазин за пердета и завеси, за да се уверите сами и да изберете любимите за стаите на вашите деца.